David Gray – Heart And Soul | Tune des Tages

5
David Gray – Heart And Soul |  Tune des Tages

Στοχαστικό, μελαγχολικό, διαλογιστικό, να αναλογιστείς τα ουσιαστικά, αυτό υπόσχεται το νέο άλμπουμ του Βρετανού Ντέιβιντ Γκρέι να γίνω. Δεν είναι κάτι εντελώς νέο για τον 52χρονο. Τελευταία όμως, τον Μάρτιο 2019είχε ακολουθήσει τα βήματα του Folktronic-Οι τάσεις εξέπληξαν (επίσης με εκνεύρισαν προσωπικά). ο Edel-Softrockαλλά πάντα υποστήριζε εξαιρετική σύνθεση τραγουδιών και μελωδίες με περιπλάνηση.

Από τη λευκή σκάλα στο ποώδη ροκ γκρουπ

Από το τέταρτο άλμπουμ του „White Ladder“ (2000) με το κρυπτικό εξώφυλλο (μπλε κεραμίδια στο μπροστινό μέρος, σχέδιο πυγολαμπίδας στο πίσω μέρος) και ειδικά το τραγούδι „Βαβυλών“ είναι Γκρί επίσης γνωστό σε όλη την Ευρώπη.

Ένα από τα τρία νέα του σινγκλ, που έχει ήδη στο διαδίκτυο το 2021, εντυπωσιάζει με μια μακρά, καλόγουστη εισαγωγή και πολλή καρδιά και ψυχή στη φωνή του: „Καρδιά και ψυχή“.

YouTube

Με τη φόρτωση του βίντεο, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του YouTube.
Μάθε περισσότερα

φόρτωση βίντεο

Υπέροχη μπαλάντα! „Skellig“ θα είναι το όνομα του επόμενου άλμπουμ, που ακούγεται κέλτικο. Μάλιστα, δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ιρλανδία που φιλοξενούσε Έντουιν Κόλινς („Ενα κορίτσι σαν εσένα„) και την οικογένειά του. Skellig είναι το όνομα μιας ομάδας βράχων στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας. Υπάρχει ένα προσκυνηματικό μοναστήρι σε ένα σκληρό, φαινομενικά εχθρικό περιβάλλον.

Ελεύθερος από τον ατελείωτο ανθρώπινο θόρυβο

Χτίστηκε σε μια εποχή που γνωρίζουμε ελάχιστα, γύρω στο 600 μ.Χ. Οι μοναχοί που μαζεύτηκαν τότε είναι για τραγουδοποιούς Γκρί σήμερα ένας γρίφος – αυτός που τον εμπνέει:

«Πόσο κοντά θα μπορούσες να θέλεις να φτάσεις στον Θεό; Η ζωή πρέπει να ήταν απίστευτα δύσκολη για εκείνη». σκέφτεται ο Ντέιβιντ, ο οποίος είναι και ο δικός του πληκτράς και φυσαρμόνικας. «[U]και η προσπάθεια να κατανοήσω τις βαθιές πνευματικές πεποιθήσεις που την οδήγησαν να δραπετεύσει από τον μεσαιωνικό κόσμο με οδήγησε να αναγνωρίσω τις βαθύτερες επιθυμίες μου να απαλλαγώ από όλο τον ατελείωτο ανθρώπινο θόρυβο που τώρα αγκαλιάζουμε τόσο εύκολα, καθώς αποδεχόμαστε ένα τόσο αναπόφευκτο μέρος της καθημερινότητάς μας .»

Καθαρίστε και ονειρευτείτε με το τσέλο

Το να ενώνει τις δυνάμεις του στο πνευματικά τροφοδοτημένο ταξίδι είναι μακροχρόνια μέλη του συγκροτήματος και δεν είναι ένας συνδυασμός αποκλειστικά για άνδρες. Ανάμεσα στους μουσικούς είναι Καρολάιν Ντέιλ, τσελίστας που έχει επίσης συνεργαστεί με τους Sinéad O’Connor, Robert Plant (Led Zeppelin), Oasis, David Gilmour (Pink Floyd), U2 και την London Metropolitan Orchestra. Σύμφωνα με τον Gray, τα ακουστικά σχεδιασμένα τραγούδια πρέπει να εμπνέουν όνειρα: «Όνειρα αποκάλυψης, όνειρα εξαγνιστικής αγνότητας, όνειρα φυγής. Ιδέες που νομίζω ότι σχεδόν οποιοσδήποτε στον 21ο αιώνα δεν θα έπρεπε να είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσει!».

Ντέιβιντ Γκρέι στην εικονογραφημένη συνέντευξη (για μεταφράσεις, δείτε μερικά από τα παραπάνω αποσπάσματα):

YouTube

Με τη φόρτωση του βίντεο, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του YouTube.
Μάθε περισσότερα

φόρτωση βίντεο

Οι πρώτες επιτυχίες του Ντέιβιντ Γκρέι βρίσκονται σε αυτήν την υποδοχή «Rock am Ring“ (2006) καλά συνοψισμένο και το ηλιόλουστο καλοκαίρι του Παγκοσμίου Κυπέλλου τότε σε καλή ποιότητα από το WDR«Rockpalast» γυρίστηκε.

YouTube

Με τη φόρτωση του βίντεο, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του YouTube.
Μάθε περισσότερα

φόρτωση βίντεο

Ο αριθμός XL παρέμενε πάντα διαχρονικός «Πες Γεια, Κύμα Αντίο»ένα εξαιρετικά όμορφο ακουστικό τραγούδι σε φυσαρμόνικα, ντραμς και κιθάρα, που θα ξαναπαιχτεί το 2020 ανακατασκευασμένο εμφανίστηκε.

YouTube

Με τη φόρτωση του βίντεο, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του YouTube.
Μάθε περισσότερα

φόρτωση βίντεο

Ρεύμα Κυκλοφορίες, ψηφιακές και φυσικές:

Το άλμπουμ „Skellig“ φον Ντέιβιντ Γκρέι θα συνεχίσει 14. Μάιος πάνω από Laugh a Minute Records / AWAL (καλλιτέχνες χωρίς καμία ετικέτα)στη Γερμανία που διανέμεται από Ετοιμος να φύγει εμφανίζονται στις παραλλαγές CD και Doppel-LP (μαύρο) και είναι ήδη προπαραγγελία. Για προπαραγγελίες υπάρχουν σημαντικές διαφορές τιμών ανάλογα με το ηλεκτρονικό κατάστημα. Με κάποιες προσφορές είναι α Έκδοση MP3 ενσωματωμένο στη φυσική τάξη.

Το άλμπουμ «Λευκή Σκάλα» συμπεριλαμβανομένου τα χτυπήματα „Βαβυλών“, «Σε παρακαλώ συγχώρεσέ με“ και «Πες Γεια, Κύμα Αντίο» είναι ήδη ανακατασκευασμένο μεταξύ άλλων στην εκτέλεση λευκό διπλό βινύλιο διαθέσιμος.

Από άλμπουμ „Χρυσός σε μια εποχή ορείχαλκου“ υπάρχουν έξι κομμάτια σε ένα υπέροχο Ακουστική έκδοση, ψηφιακή auf Soundcloud.

Κάντε κλικ στο κουμπί παρακάτω για να φορτώσετε το περιεχόμενο από το soundcloud.

φόρτωση περιεχομένου

Schreibe einen Kommentar