Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διερευνά τον Ticketmaster για κατάχρηση ισχύος στην αγορά

6
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διερευνά τον Ticketmaster για κατάχρηση ισχύος στην αγορά

Το Ticketmaster βρίσκεται τώρα υπό έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την υποτιθέμενη κατάχρηση εξουσίας στη βιομηχανία του θεάματος. Σύμφωνα με μια ιστορία του Οι Νιου Γιορκ Ταιμςη έρευνα ξεκίνησε πριν από ο Τέιλορ Σουίφτ πανωλεθρία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όπου οι θαυμαστές είτε δεν μπόρεσαν να πάρουν εισιτήρια είτε τους ζητούσαν 20.000 $ για εισιτήρια.

Διαφήμιση. Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε την ανάγνωση.

«Μέλη του προσωπικού του αντιμονοπωλιακού τμήματος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης επικοινώνησαν τους τελευταίους μήνες με μουσικούς χώρους και παίκτες στην αγορά εισιτηρίων, ρωτώντας για τις πρακτικές της Live Nation και την ευρύτερη δυναμική της βιομηχανίας, είπαν οι άνθρωποι, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή η έρευνα είναι ευαίσθητη», έγραψε Ντέιβιντ ΜακΚέιμπ και Μπεν Σισάριο στο δικό τους Νιου Γιορκ Ταιμς άρθρο. «Η έρευνα φαίνεται να είναι ευρεία, εξετάζοντας εάν η εταιρεία διατηρεί μονοπώλιο στον κλάδο, είπε ένας από τους ανθρώπους».

Εκτός της παραπάνω έρευνας, ο Γενικός Εισαγγελέας του Τενεσί Jonathan Skrmetti έχει ανοίξει επίσης ένα έρευνα για την προστασία των καταναλωτών στο Ticketmaster σχετικά με τα πρόσφατα ζητήματα του Swift, ενώ ο Γενικός Εισαγγελέας της Βόρειας Καρολίνας Τζος Στάιν έχει ξεκίνησε έρευνα στην υποτιθέμενη παραβίαση της Ticketmaster για παραβίαση των δικαιωμάτων των καταναλωτών και της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Πάνω από όλα αυτά, υπάρχει επίσης τον πρόσφατο σχηματισμό του συνασπισμού Break Up Ticketmaster. Ο συνασπισμός αποτελείται από το American Economic Liberties Project, Sports Fans Coalition, Fight Corporate Monopolies, More Perfect Union, Fan Freedom, την Consumer Federation of America, την National Consumers League και την Artist Rights Alliance και επιδιώκει να τερματίσει το τεράστιο έργο της εταιρείας. κρατήσει τον κλάδο των εισιτηρίων.

«Το Live Nation και το Ticketmaster συγχωνεύτηκαν το 2010», αναφέρει η ιστοσελίδα τους. „Παρά τις υποσχέσεις για αυξημένο ανταγωνισμό και το όφελος των καταναλωτών, ελέγχουν πλέον το 70% της κύριας αγοράς εισιτηρίων και χώρων ζωντανών εκδηλώσεων. Αυξάνουν τις τιμές εισιτηρίων, χρεώνουν χρεώσεις για σκουπίδια και εκμεταλλεύονται καλλιτέχνες, ανεξάρτητους χώρους και θαυμαστές.

Διαφήμιση. Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε την ανάγνωση.

„Το Υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί να αναστρέψει αυτή τη συγχώνευση και να επαναφέρει τον ανταγωνισμό στον κλάδο. Βοηθήστε μας να το απαιτήσουμε“. Ολοκλήρωση αγοράς ο ιστότοπος Break Up Ticketmaster εδώ.

Θέλετε περισσότερο μέταλλο; Εγγραφείτε στο καθημερινό μας ενημερωτικό δελτίο

Εισαγάγετε το e-mail σας παρακάτω για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση με όλους τους τίτλους μας.

Schreibe einen Kommentar