Πόλη του Μεξικού με την Πάολα Καστέλο

5
Πόλη του Μεξικού με την Πάολα Καστέλο

Περιγράψτε μια τέλεια μέρα στην Πόλη του Μεξικού.

Είμαι νωρίς που ξυπνάω, οπότε η τέλεια μέρα μου ξεκινά στις 6:30 π.μ. με ένα διαδικτυακό μάθημα γιόγκα ή διαλογισμό και μια βόλτα για να πάρω έναν καφέ. Μένω πάντα στα συνηθισμένα μέρη και μου αρέσει να βρίσκω το δρόμο μου σε νέες γειτονιές. Κάθε φορά που βρίσκομαι εκεί, είμαι αρκετά απασχολημένος και καταναλώνω συνεχώς όλη την τέχνη της πόλης. Κάθε φορά που βρίσκομαι στην πόλη, επισκέπτομαι το Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας. Μου αρέσει επίσης να πηγαίνω στις λαϊκές αγορές. υπάρχουν τόσα πολλά μοναδικά ευρήματα εκεί.

Πώς εμπνέει η Πόλη του Μεξικού τη δουλειά και τη δημιουργικότητά σας;

Είναι η Μέκκα ενός νέου κινήματος τέχνης και δημιουργικότητας στη χώρα. Υπάρχουν τόσα πολλά ριζοσπαστικά, νέα έργα που ανθίζουν στην πόλη όλη την ώρα. Εμπνέομαι συνεχώς από αρχιτέκτονες, δασκάλους, καλλιτέχνες, στοχαστές και δημιουργούς. Η ίδια η πόλη είναι ένα μέρος όπου συναντώ και συνδέομαι με άλλους που συνήθως δεν βλέπω στην καθημερινότητά μου. Με εμπνέουν καθημερινά, πολύ αφότου έχω φύγει από την ίδια την πόλη. Έχω τόσο θαυμασμό για όλους όσους ηγούνται του κινήματος. Υπάρχει μια ξεχωριστή αίσθηση ενότητας που γεννιέται από τη δημιουργικότητα. Θυμάμαι ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτό.

Το καλύτερο μέρος για να γνωρίσετε την αναδυόμενη τέχνη και πολιτισμό;

Εβδομάδα Τέχνης συμβαίνει κάθε χρόνο περίπου την εβδομάδα 7-11 Φεβρουαρίου. ZsONAMACO έχει ένα συνεδριακό κέντρο γεμάτο μεξικανικές γκαλερί και πολλές από τη Βόρεια Αμερική και τη Λατινική Αμερική. Πολλές είναι και οι ενεργοποιήσεις από νομαδικές γκαλερί σε σπίτια αρχιτεκτόνων που έχουν μετατραπεί σε γκαλερί. Πολλά από αυτά τα σπίτια είναι συνήθως κλειστά για το κοινό, αλλά είναι πάντα ανοιχτά κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Τέχνης!

Schreibe einen Kommentar