Πλούσιες ανταλλαγές μεταξύ νέων φοιτητών και επιστημόνων

1
Πλούσιες ανταλλαγές μεταξύ νέων φοιτητών και επιστημόνων

Χθες, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Sciences en mouvement d’elles, οι μαθητές της Δ‘ τάξης του Κολέγιο Roger Thabault του Mazières-en-Gâtine, συνάντησε διδακτορικούς φοιτητές και έναν ερευνητή για να συζητήσουν μαζί τους το ιστορικό και τη δουλειά τους. Είναι επίσης μια ευκαιρία να απαντηθούν ερωτήματα στερεοτύπων και ανισοτήτων μαζί τους, να αυξηθεί η ευαισθητοποίησή τους και μερικές φορές να ενημερωθούν για ορισμένες συμπεριφορές (στην τάξη για την ομιλία, τον σεβασμό του συμμαθητή τους που μιλάει, αλλά γενικά στην καθημερινή ζωή) . Είναι επίσης μια ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί τους τη θέση της γυναίκας στην επιστήμη και στην κοινωνία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε Άγκνες Αρνούλεπιστήμονας υπολογιστών στο Εργαστήριο XLim, Αμαντίν Ατζαρέλοδιδακτορική φοιτήτρια ρομποτικής στο Pprime εργαστήριο et Ντελφίν Όγκερδιδακτορική φοιτήτρια γνωσιακής ψυχολογίας στο σχετικά με για τη μαρτυρία τους. Να μεταδώσουν το πάθος τους στους νέους. Η συνάντηση και η συζήτηση με τους μαθητές είναι μια πολύτιμη στιγμή, είναι επίσης μερικές φορές συναντήσεις σαν αυτές που πυροδοτούν πάθη στους νέους.

Το έργο αυτό υποστηρίζεται από την Περιφερειακή Αντιπροσωπεία για τα Δικαιώματα και την Ισότητα των Γυναικών και έχει υποστηριχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μέρος προγράμματος FEDERμε τίτλο «Sciences En Mouvement d’Elles» (SEME) από το 2018 έως το 2021. Αυτή η συνάντηση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Πουατιέ, κάτω από την ετικέτα SAPS.

Schreibe einen Kommentar