Οι Κόκκινοι Λύκοι που απειλούνται με εξαφάνιση χρειάζονται βοήθεια

5
Οι Κόκκινοι Λύκοι που απειλούνται με εξαφάνιση χρειάζονται βοήθεια

Ας ξεκινήσουμε με μια ερώτηση. Ποιο είναι το πιο απειλούμενο άγριο ζώο στις ΗΠΑ; Εάν η επιλογή σας είναι ο κόκκινος λύκος που κινδυνεύει με εξαφάνιση, έχετε δίκιο! Φυσικά, οι φωτογραφίες μπορεί να σας έδωσαν μια ιδέα! Όχι μόνο απειλούνται με εξαφάνιση, αλλά είναι επίσης ένα είδος αουτσάιντερ – που σημαίνει ότι τους φοβούνται άδικα και τους παρεξηγούν.

Τι κάνει λοιπόν ένα ζώο σε κίνδυνο; Κάθε ζώο ή φυτό που είναι τόσο σπάνιο που μπορεί να εξαφανιστεί θεωρείται απειλούμενο. Και η εξαφάνιση σημαίνει ότι έχει φύγει για πάντα. Δεν είναι πια στον πλανήτη μας. Αρκετά τρομακτικό. Με λιγότερους από 20 κόκκινους λύκους να έχουν απομείνει στη φύση, βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης. Αλλά υπάρχει ελπίδα. Απειλούμενος σημαίνει επίσης ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εργάζονται σκληρά για να τους σώσουν και μπορείτε να είστε ένας από αυτούς!

Χρειαζόμαστε λοιπόν τη βοήθειά σας! Πολύ λίγοι γνωρίζουν για τους κόκκινους λύκους. Αλλά γιατί να σε νοιάζει; Ας ανακαλύψουμε.

Ερωτευτήκαμε κόκκινους λύκους στο NC Zoo. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά! Ακριβώς όπως ο Ντέιλ και εγώ. (Μερικοί από εσάς γνωρίζετε την ιστορία μας του αρραβωνιασμού σε 8 ημέρες, στα 60 μας — αποδεικνύοντας ότι ποτέ δεν είναι αργά, βαλλά παρεκκλίνω.)

Ένα από τα πιο αξιαγάπητα πράγματα για τους κόκκινους λύκους είναι ότι ζευγαρώνουν γενικά για μια ζωή, κάτι που είναι αξιοσημείωτο αφού μόνο το 3-5% όλων των θηλαστικών συντρόφων για τη ζωή.
Ένα άλλο εκπληκτικό γεγονός, το αρσενικό και το θηλυκό φροντίζουν τα κουτάβια τους μαζί. Και πάλι, μόλις το 5-10% των πατέρων θηλαστικών βοηθά στη φροντίδα των απογόνων τους. Ουάου, δεν είχαμε ιδέα. Τώρα αρχίζετε να βλέπετε γιατί οι υπό εξαφάνιση κόκκινοι λύκοι μας είναι τόσο ιδιαίτεροι! Είναι στοργικοί, στοργικοί γονείς που αναλαμβάνουν και οι δύο την ευθύνη της ανατροφής των κουταβιών.

Οι κόκκινοι λύκοι έχουν μια τόσο δύσκολη περίοδο αυξάνοντας τους πληθυσμούς τους επειδή γεννούν μόνο μία φορά το χρόνο την άνοιξη. Οι γέννες κουταβιών κυμαίνονται από 2 έως 8, με μόνο το 50% περίπου των κουταβιών να επιβιώνουν στη φύση μέχρι την ηλικία του ενός έτους.

Αλλά μόλις γεννηθεί, το αρσενικό φέρνει φαγητό στη μαμά ενώ εκείνη θηλάζει και φροντίζει τα κουτάβια. Τα νεογέννητα είναι τυφλά και εντελώς αβοήθητα μέχρι την ηλικία των 2 εβδομάδων περίπου. Μετά από 3 εβδομάδες, τα κουτάβια θα αρχίσουν να εξερευνούν το περιβάλλον τους. Και ενώ είναι σίγουρα δύσκολο να είσαι κουτάβι, τους αρέσει να παίζουν, να κάνουν ιππασία μεταξύ τους και γενικά να ενοχλούν τους γονείς τους.

κόκκινος λύκος
Οι κόκκινοι λύκοι είναι ζωτικής σημασίας για τα οικοσυστήματα. Φωτογραφία του Patrick Fobian στο Unsplash

Και για να δείτε γιατί αγαπάμε αυτά τα υπέροχα αουτσάιντερ, παρακολουθήστε την ταινία μας που κυκλοφόρησε πρόσφατα (μόνο 4 λεπτά) «For the Love of Κόκκινοι Λύκοι» με ποτέ βίντεο με άγρια ​​κουτάβια που γεννήθηκαν την Άνοιξη του 2022. Ετοιμαστείτε να ερωτευτείτε.

Άλλο πράγμα που αγαπάμε στους απειλούμενους κόκκινους λύκους μας; Είναι οι μόνοι λύκοι ιθαγενείς αποκλειστικά στις ΗΠΑ Σίγουρα, ο γκρίζος λύκος είναι εγγενής στις ΗΠΑ, αλλά βρίσκεται επίσης στον Καναδά και το Μεξικό. Έτσι, οι κόκκινοι λύκοι είναι πραγματικά Αμερικανοί, γι‘ αυτό συχνά τους αναφέρουμε ως κόκκινοι λύκοι της Αμερικής. Ένας εκπληκτικός θησαυρός για τη χώρα μας.

Και ακριβώς όπως ο αμερικανικός φαλακρός αετός, αν συνεργαστούμε, μπορούμε να τους σώσουμε από την εξαφάνιση. Επί του παρόντος, ο μόνος πληθυσμός τους είναι στην ανατολική Βόρεια Καρολίνα, αλλά η ιστορική τους περιοχή εκτείνεται από τη Νέα Υόρκη στη Νότια Φλόριντα και δυτικά στο Τέξας. Σήμερα, το USFWS εργάζεται σκληρά για να εντοπίσει νέες τοποθεσίες όπου μπορούν να επανεισαχθούν.

Ως αουτσάιντερ, πολλοί άνθρωποι φοβούνται άδικα τους λύκους. Δεν πρέπει λοιπόν να φοβόμαστε; Θυμάστε την Κοκκινοσκουφίτσα και τα Τρία Γουρουνάκια; Με τίποτα. Αυτοί μας φοβούνται πολύ περισσότερο παρά εμείς αυτούς.

Στην ιστορία του κόσμου (και αυτό είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα), ούτε ένας άνθρωπος δεν έχει δεχθεί επίθεση ή τραυματισμό από κόκκινο λύκο.

Και γιατί είναι σημαντικοί οι λύκοι;

Μερικές φορές ακούμε ανθρώπους να λένε ότι οι λύκοι τρώνε όλα τα ελάφια. Και η απάντησή μας; Ας μιλήσουμε.

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι τόσο τα ορτύκια όσο και τα ελάφια αυξάνονται όταν οι λύκοι βρίσκονται στο τοπίο. Χμμμ.

Γιατί; Λοιπόν, οι λύκοι γενικά τρώνε τα άρρωστα και αδύναμα ελάφια που βοηθά να διατηρηθούν τα κοπάδια υγιή. Όσο για τα ορτύκια και τα ωδικά πτηνά, οι λύκοι τρώνε ρακούν και οπόσουμ (και μην μας παρεξηγήσετε, αγαπάμε και αυτά τα πλάσματα) που τρέφονται με τα αυγά των πουλιών. Όσο περισσότερα αυγά εκκολάπτονται, τόσο περισσότερα πουλιά.

Ακόμη και τα αυτοφυή φυτά ωφελούνται. Δεδομένου ότι οι λύκοι συνεχίζουν να κινούνται, δεν υπερβόσκουν τα φυτά. Ως αποτέλεσμα, τα αυτόχθονα φυτά έχουν την ευκαιρία να ανθίσουν, κάτι που επίσης κρατά μακριά τα χωροκατακτητικά είδη.
Όπου οι κόκκινοι λύκοι ζουν στη φύση, άλλα ζώα και ιθαγενή φυτά είναι γενικά πιο υγιή, διατηρώντας το οικοσύστημά μας ισορροπημένο. Μια νίκη/νίκη.

Για δωρεάν φωτογραφίες, ταινίες και βίντεο για λήψη, ανατρέξτε στο μας Γκαλερί Red Wolf. Φωτογράφοι, κινηματογραφιστές και συνεργάτες του κόκκινου λύκου έχουν δωρίσει τη χρήση των εικόνων τους για να σας βοηθήσουν να ευαισθητοποιήσετε σχετικά με αυτά τα υπέροχα ζώα.

Ο καλύτερος τρόπος που μπορείτε να βοηθήσετε είναι να μοιράζεστε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να πείτε σε όλους όσους γνωρίζετε για τους κόκκινους λύκους.

Ένας τρόπος που βοηθάμε είναι διδάσκοντας στους μαθητές της Κ-12ης τάξης τους κόκκινους λύκους και τη σημασία τους για το περιβάλλον τους. Κάθε μαθητής φτιάχνει ένα κόκκινο κεφάλι λύκου από πηλό για να το πάρει στο σπίτι. Για να υποστηρίξετε τη διδασκαλία μας, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς προμηθειών τέχνης, και για να μάθετε περισσότερα, σκεφτείτε μια δωρεά στον ιστότοπό μας Weiler Woods for Wildlife.


Οι Loti Woods και Dale Weiler είναι οι ιδρυτές του Weiler Woods for Wildlife. Η αποστολή τους είναι να εμπνεύσουν τους ανθρώπους, χρησιμοποιώντας την τέχνη και την εκπαίδευση, για να γίνουν πρωταθλητές για τα αουτσάιντερ της άγριας ζωής, ειδικά των απειλούμενων.

Schreibe einen Kommentar