Μια νύχτα στο Μουσείο

8
Μια νύχτα στο Μουσείο

Ποιος ήξερε ότι το πράσινο ήταν το χρώμα μου; Φυσιολογικά έλκομαι προς το μπλε, αλλά το πράσινο, που τυχαίνει να είναι ένα μεγάλο σημαίνον της ανανέωσης, ήταν μια κατάλληλη επιλογή σε μια χρονιά γεμάτη συναρπαστικά νέα πράγματα. Όλη αυτή η περιπέτεια ξεκίνησε σε ένα after-after party κατά τη διάρκεια Τέχνη Joburg στο υπέροχο διαμέρισμα ενός δικαιούχου εργένη φίλου στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Ο φίλος μου, πρώην συνάδελφός μου και επιμελητής τέχνης Λαμπερή Mashabela έφερε στιλίστα Τέρενς Ντέιβιντ στο πάρτι. Γνώριζα τον Τέρενς κοινωνικά, μιλήσαμε πριν, αλλά δεν έχουμε ακόμη γνωρίσει πραγματικά ο ένας τον άλλον. Είναι πάντα κομψός και φαίνεται ευγενικός και υπέροχος. Μεγάλη ιστορία, μεταξύ των πλάνων, και του καλά επιμελημένη λίστα αναπαραγωγής των μας επιλέξιμες οικοδεσπότης, ανέφερα στον Τέρενς η ιδέα να ντυθεί από την Gucci για το Zeitz MOCAA γκαλά — το ετήσιο γκαλά συγκέντρωσης κεφαλαίων για το μουσείο σύγχρονης αφρικανικής τέχνης στο Κέιπ Τάουν.

Τα μάτια του Τέρενς φωτίστηκαν. Έβλεπα ότι ήταν ενθουσιασμένος από την ιδέα. Ήταν μακρινό σουτ, αλλά γιατί όχι. Πάντα μου άρεσε να εκφράζομαι μέσω της μόδας και είμαι ανοιχτός στη συνεργασία με συγγενείς ψυχές. Οπότε ρώτησα τον Terence αν θα ήθελε να γίνει ο σύντροφός μου με στυλ και να σχεδιάσει ένα look και ένα pitch για την Gucci, και είπε ΝΑΙ!

Για την εμφάνισή μου, ο Terence και εγώ θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που να αναφέρεται στη βορειοαφρικανική κληρονομιά μου και στην έλλειψη queer αραβικής εκπροσώπησης.

Η γιαγιά μου από την πλευρά της μητέρας μου είχε νότιες αιγυπτιακές ρίζες – αν σκεφτείτε το «Πλούσια και Τέχνη», που τυγχάνει να είναι το θέμα του γκαλά, σε ένα πλαίσιο της Αιγύπτου, έρχεται στο μυαλό ο Φαραώ – ως εκ τούτου αναφέρεται σε ένα δυνατό και σύγχρονο βλέμμα με τα μάτια. Συνδυάζεται με εξαιρετικά μακριά νύχια που μοιάζουν με κυνόδοντες για να συμβολίσει ότι η queerness είναι προέκταση του εαυτού μας, μια πτυχή που ήθελα να τονίσω και να τονίσω για τη νύχτα.

Αυτή η εμφάνιση δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη φροντίδα και τον ενθουσιασμό τόσων πολλών – για το οποίο είμαι πραγματικά ευγνώμων. Από την ομάδα της Gucci, που ήρθε γενναιόδωρα στο πάρτι με το look 37 από τη συλλογή ετοίμων ρούχων Φθινόπωρο 2022, στην ομάδα glam, Βανέσα Μπαπέλα, kidredskyκαι Καιότι Βεράντα έχει συναρμολογήσει, Ισαβέλλα Γκρέιςγια την αποτύπωση όλης της διασκέδασης και της ομάδας Zietz, που με αγκάλιασε και μου παρείχε πρόσβαση για να επικοινωνήσω με τους παγκόσμιους συμβούλους και τους συλλέκτες του μουσείου.

Όλη αυτή η εμπειρία ήταν συντριπτική με τους καλύτερους τρόπους. Δεν έχω ακόμη εξερευνήσει δημόσια αυτό το κομμάτι του εαυτού μου. Πάντα φρουρούσα την queer ταυτότητά μου, είτε λόγω πολιτισμού, είτε λόγω επένδυσης είτε λόγω φόβου. Αναλογιζόμενος αυτή την εμπειρία, συνειδητοποίησα ότι κανένα σημείο αναφοράς δεν οδηγεί άμεσα στο να εξερευνήσει την κουλτούρα του/της/της/της ένα άραβα παιδί που γοητεύεται. Θα ήθελα πολύ να δω περισσότερα από αυτό. Θα ήθελα πολύ να σκεφτώ ότι κάποιος μπορεί να σκοντάψει σε αυτό μια μέρα και να εμπνευστεί για να δείξει στον κόσμο μια ευάλωτη πλευρά του εαυτού του και ωστόσο να ενδυναμωθεί. Είμαι ταπεινωμένος από τη διαφάνεια και την καλοσύνη που μου πρόσφεραν όλοι με τους οποίους έχω αλληλεπιδράσει, κάτι που ήταν απροσδόκητο. Σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να φορέσω το πιο χοντρό δέρμα μου για εκείνη τη νύχτα και αποδείχτηκε ευχάριστα ότι έκανα λάθος. Ίσως αλλάξουν τα πράγματα…

Schreibe einen Kommentar