Ηθικά κατασκευασμένο τζιν που είναι σέξι, υπέροχο και βιώσιμο

19
Ηθικά κατασκευασμένο τζιν που είναι σέξι, υπέροχο και βιώσιμο

Ψάχνω ψηλά και χαμηλά για εκπληκτική εφαρμογή, άνετο, ηθικά κατασκευασμένο, βιώσιμο τζιν εδώ και χρόνια! Είναι πιο δύσκολο από όσο φαντάζεστε να βρείτε το ιερό δισκοπότηρο της τέλειας εφαρμογής, της άνεσης και μιας συνειδητής διαδικασίας σχεδιασμού και κατασκευής.

Όπως έγραψα στο άρθρο μου για τα απόβλητα ρούχων, Συνθετικός Τα υφάσματα κατασκευάζονται από ένα κοκτέιλ χημικών + πλαστικό και περιλαμβάνουν υφάσματα όπως ακρυλικό, νάιλον, πολυεστέρας και σπάντεξ. Πρόσφατος έρευνα δείχνει ότι τα συνθετικά υφάσματα έχουν λίγο τρομακτικό αποτέλεσμα, ειδικά όταν πλένονται. Μόλις ένα συνθετικό αντικείμενο τοποθετηθεί στο πλυντήριο, απελευθερώνει μικροσκοπικά πλαστικά κομμάτια – που ονομάζονται μικροΐνες – που ρέουν στις αποχετεύσεις μας, μέσω των μονάδων επεξεργασίας νερού και στα ποτάμια, τις λίμνες και τους ωκεανούς μας κατά δισεκατομμύρια. Σοβαρά, ήδη υπολογίζεται ότι υπάρχουν 1,4 εκατομμύρια τρισεκατομμύρια από αυτές τις μικροσκοπικές ίνες στον ωκεανό μας.

Αλλά ακόμη και το παλιό καλό βαμβάκι έχει δραματικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Το βαμβάκι είναι μια καλλιέργεια που χρειάζεται πολύ νερό για να επιβιώσει. Τα περισσότερα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται – σε όλο τον κόσμο – χρησιμοποιούνται σε φυτά βαμβακιού. Τα εντομοκτόνα δεν είναι μόνο κακά για το περιβάλλον μας, είναι τρομερά επικίνδυνα για εμάς. Οι εργαζόμενοι στα μεγαλύτερα εργοστάσια τζιν στον κόσμο αναφέρουν βλάβες, εξανθήματα και υπογονιμότητα. Γιατί να ασχοληθείτε με το συμβατικό τζιν όταν υπάρχει καθαρό τζιν; Η δημιουργία παραδοσιακού τζιν από μόνη της είναι μια τεράστια διαδικασία σπατάλης ενέργειας. με πολυάριθμους κύκλους βαφής, μαλακώματος, ξεθωριάσματος, λεύκανσης και υφής για το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να υποστηρίζουμε εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτές τις ανήθικες πρακτικές όταν υπάρχουν ευγενικές, συνειδητοποιημένες επωνυμίες.
Φυσικά, ο πιο ευγενικός τρόπος για να φορέσετε τζιν είναι να αγοράσετε μεταχειρισμένα/vintage, να διορθώσετε και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του παλιού σας τζιν και να αγοράζετε καλοφτιαγμένες, συνειδητοποιημένες μάρκες όταν τα αγοράζετε καινούργια.

Οι επωνυμίες που έχω μοιραστεί μαζί σας παρακάτω έχουν όλες πλήρως βιώσιμες αποστολές και υπέροχο στυλ. Προσωπικά έχω φορέσει καθεμία από αυτές τις επωνυμίες και καθώς είμαι ο άνετος γνώστης και έχω δοκιμάσει περισσότερα οικολογικά τζιν από όσα θέλω να θυμάμαι, νιώθω πλήρως τα κατάλληλα προσόντα για να μοιραστώ μαζί σας τις επιλογές μου από τζιν.

Τα Boyish Jeans κατασκευάζονται στο Λος Άντζελες χρησιμοποιώντας βιώσιμα υφάσματα και εργοστάσια ηθικής. Χρησιμοποιούν λιγότερες χημικές ουσίες στη διαδικασία βαφής τους και είναι φιλικά προς το περιβάλλον καθώς και χωρίς σκληρότητα. Χρησιμοποιούν ακόμη και το 1/3 της κανονικής ποσότητας νερού που χρησιμοποιείται συνήθως για την κατασκευή τζιν! Το αγαπημένο μου μέρος σε αυτά (εκτός από τον τρόπο που ταιριάζουν τα τζιν!) είναι ότι χρησιμοποιούν ένα σωρό υφάσματα από ύφασμα και επαναχρησιμοποιημένα υφάσματα.
Αγαπημένα για αγόρια:

THE BILLY - CITY LIGHTS 168 $
The Billy City Lights

Ψώνισε τώρα

The Darcy, $168 @boyish.com
Η Ντάρσυ

Ψώνισε τώρα

Το τζιν Etica χρησιμοποιεί πρακτικές καθαρής βιομηχανίας (πιστοποιητικό από το PROFEPA και το εθνικό πρόγραμμα περιβαλλοντικού ελέγχου της μεξικανικής κυβέρνησης, PNAA.) Έχουν ακόμη και ένα εντυπωσιακό πιστοποιητικό Κοινωνικής Ευθύνης από το Μεξικανικό Κέντρο Φιλανθρωπίας και τη Συμμαχία για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Τα ελαιοτριβεία τους έχουν κερδίσει επιπλέον πιστοποιήσεις, όπως OEKO-TEX Standard 100, Better Cotton Initiative™, Cradle to Cradle™ και GOTS.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα, υφασμάτινα υφάσματα! Το Etica Denim υπερηφανεύεται ότι χρησιμοποιεί 90 τοις εκατό λιγότερη κατανάλωση νερού από το βιομηχανικό πρότυπο, 63 τοις εκατό λιγότερη ενέργεια και 70 τοις εκατό λιγότερα χημικά.
Έχουν ακόμη και βιοδιασπώμενες κολλημένες ετικέτες και ετικέτες. Για να το ολοκληρώσουμε, αυτή η all-star οικολογική εταιρεία κυκλοφόρησε πέρυσι χωρίς πλαστικό.

Τα αγαπημένα μου από την Etica:

Tyler, $168 @EticaDenim.com
Τάιλερ

Ψώνισε τώρα

Εδώ είμαι σε κάποια Etica, παρόμοια με το παραπάνω στυλ.

Alex Fleetwood, $155 @eticadenim.com
Άλεξ Φλίτγουντ

Ψώνισε τώρα

Εδώ είμαι με ένα στενό τζιν Etica, παρόμοιο με το παραπάνω στυλ.

Schreibe einen Kommentar